Stabil ekonomi

Bokföringsprogram för stora och små företag

Bokföringsprogram kan vara en djungel! Inte nog med all den kraft och energi det tar att driva ett eget företag, sen bör man som egenföretagare även ha koll på det ekonomiska. Med hjälp av ett välfungerande bokföringsprogram så blir det enklare att ha stenkoll på både bokföring och ekonomi. Som egenföretagare finns det många regler som måste följas och rätt hjälpmedel är A och O för att ha stenkoll på finanserna.

Användarvänlighet kommer högt upp på listan för personer som driver enskild firma och kanske inte nödvändigtvis är experter på bokföring. I många bokföringsprogram så ingår det ett program där man som egenföretagare kan skapa fakturor och betala ut lön. Många enskilda näringsidkare värdesätter även att bokföringsprogrammet har en smidig koppling till banken, något som gör bokföringen enklare att hantera. Vissa bokföringsprogram går även att koppla till skatteverket och på så sätt är det enklare att hålla koll på att skatteinbetalningar sker som det ska. Andra funktioner som många värdesätter är att bokföringen ska vara enkelt och smidigt, helst ska den kunna skötas med ett klick. Vissa bokföringsprogram har smarta bokföringsförslag och programmet hjälper till med bokföringsposter.

Bokföringsprogram för olika typer av bolag med olika behov

Priset för ett bokföringsprogram för en egenföretagare hamnar ofta omkring 200 kr i månaden. En del bokföringsprogram för en enklare verksamhet kan man hitta gratis, men om det krävs vissa funktioner så kostar det därefter. Vissa bokföringsprogram är anpassade för olika typer av bolagsformer som enskild firma, aktiebolag, handelsbolag eller förening. Vad som bör finnas med i ett bokföringsprogram beror på storleken på företaget samt vilka behov företaget har. Det finns alltså bokföringsprogram som är anpassade efter specifika kundsegment. Det kan vara små enskilda företagare eller större aktiebolag. Även föreningar har ofta specifika behov. Större företag har ofta större behov när det gäller faktura och lön. I ett större aktiebolag så ställs högre krav på faktureringsfunktioner och mer avancerad lönehantering. Med rätt bokföringsprogram blir det dagliga arbetet i företaget enklare och man undviker potentiellt förödande fel när det gäller skatt, lön och fakturering.

Några funktioner som ett bokföringsprogram kan innehålla:

  1. Bokföring
  2. Fakturering
  3. Leverantörer
  4. Huvudbok
  5. Balansrapport
  6. Resultatrapport
  7. Momsrapport
  8. Inköp

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *