Stabil ekonomi

Du kan ibland få ett lån trots betalningsanmärkning

Många svenskar har betalningsanmärkningar och därmed är det egentligen inget konstigt eller märkligt med att ha sådana. Men trots detta väljer många långivare att kategoriskt neka alla låneansökningar från denna kategori privatpersoner. Så om du tillhör denna kategori bör du leta efter långivare som kan erbjuda dig att ta ett lån trots betalningsanmärkning. Fortsätt att läsa så berättar vi mer om denna möjlighet!

Kan jag ta ett lån trots betalningsanmärkning och hur går jag tillväga?

Ja, det finns långivare där ute som låter dig ta ett lån trots betalningsanmärkning. Dessa aktörer riktar sig till konsumenter som de traditionella bankerna på grund av den förhöjda risken undviker att låna ut pengar till. Ofta rör det sig om lite mindre, digitala långivare som är beredda att hantera den högre risken och som är medvetna om att vissa låntagare kanske inte kommer klara av att betala tillbaka sina lån.

Vissa långivare är beredda att ta en lite högre risk

Om du har betalningsanmärkningar och är intresserad av att låna pengar bör du vara medveten om att:

  • Räntan på dessa lån är vanligtvis aningen högre. Den ränta som du betalar på de lånade pengarna är långivarens intäktskälla. Räntan sätts ofta utifrån din kreditvärdighet, så om du har en betalningsanmärkning får du sannolikt räkna med att tvingas betala en lite högre ränta. Däremot kan du alltså få möjlighet att låna pengar överhuvudtaget, vilket inte är någonting som alla banker och långivare ger dig möjlighet att göra.
  • Långivaren behöver försöka minimera sina kreditförluster. Ibland händer det att konsumenter med betalningsanmärkningar inte betalar tillbaka sina lån. Därför behöver långivaren kompensera för detta genom att ta igen sina kreditförluster på annat håll. Banker och kreditinstitut vill trots allt inte behöva förlora pengar, och därför undviker vissa av dessa att låna ut till låntagare som är förknippade med en högre risk.
  • Det finns trots allt långivare som kan låna ut pengar till dig. Trots allt som vi har nämnt ovan finns det alltså fortfarande långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning. Dessa lån är som en slag skänk från ovan till dig som har betalningsanmärkningar av ett skäl eller ett annat.