Stabil ekonomi

Hitta ett bemanningsföretag för psykologer

Det finns hundratals bemanningsföretag i Sverige – dock inom olika branscher. Bara inom vårdsektorn finns ett flertal av dessa och för den som vill prova på att jobba hos ett bemanningsföretag för psykologer finns fler bra tips för att hitta ”rätt”.

Hitta och välj bemanningsföretag för psykologer

Det finns som sagt många företag som jobbar med bemanning inom olika branscher och för att hitta rätt är ett första steg att hitta dom som är aktiva inom vård- och omsorg. Det finns flera sådana och för att välja ”rätt” är det en god idé att läsa på om dom olika aktörerna och deras avtal och villkor.

Det finns även jämförelsetjänster att använda sig av för den som är sugen på att börja jobba hos ett bemanningsföretag för psykologer och andra yrkestitlar inom vården. Det kan vara en bra början för att få några förslag men i slutändan är det förstås magkänslan och egen jämförelse som måste avgöra.

Fördelar och nackdelar med att jobba som bemanningspsykolog

Det finns som sagt ett flertal företag och det är bra att veta att det här arbetssättet fungerar annorlunda jämfört med en fast anställning – och det finns både fördelar och nackdelar.
Här presenteras i korthet skillnaderna mellan att vara anställd hos ett bemanningsföretag för psykologer mot att vara anställd av exempelvis ett sjukhus.

Fördelar
Fördelarna med att jobba på ett bemanningsföretag för psykologer i stället för att ha en vanlig anställning är bland annat att det ofta är bättre betalt. Det finns större chans att påverka sin egen arbetstid och eftersom arbetsplatser- och roller varierar kan det vara väldigt utvecklande att jobba på det här sättet.

Nackdelar
Det finns även nackdelar med att arbeta på detta sätt, och att det krävs en del flexibilitet kan vara en nackdel likaväl som en fördel. Som bemanningspsykolog försvinner även liten av tryggheten som finns med att vara anställd. Andra nackdelar är:

  • En bemanningskonsult, oavsett yrkestitel, är alltid ”ny” på arbetsplatsen
  • Svårt att hinna få en bra kontakt och relation med kollegor / och patienter
  • Långa resor kan förekomma

Om det är bäst att jobba som bemanningspsykolog eller att ha en fast anställning är kort och gott lite av en smaksak. Vissa gillar friheten som det förstnämnda innebär, medan andra tycker att tryggheten är viktigare. För den som är sugen att prova på att arbeta inom bemanning är det som sagt bra att jämföra bemanningsföretag innan ett samarbete påbörjas.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *