Stabil ekonomi

Så gör du för att hitta små företagslån

Det är inte bara privatpersoner som ibland behöver ansöka om ett lån i någon form. Även företag kan behöva ett tillskott i olika situationer som till exempel att företaget ska göra en ny investering, anställa mer personal eller behöva utöka sin maskinpark. Ibland behövs det inte heller ett större tillskott av kapital utan ni önskar hitta små företagslån.

Idag finns en uppsjö av olika aktörer inom lånemarknaden som erbjuder bra och förmånliga mindre lån för företag. Det är ju givetvis bra men det innebär också att det är ofta mycket fördelaktigt att jämföra dessa olika långivare. Nedan kommer vi att hjälpa dig med vad du ska tänka på när ditt företag ska ansöka om ett lån.

Vad du ska tänka på när ni ska ansöka om små företagslån

Genom att jämföra olika långivare kommer ni att få en ökad möjlighet till att erhålla exempelvis en lägre ränta eller bättre villkor än om ni endast skulle vänt er till en enda långivare. Dessutom slipper ni lägga ner tid och resurser på att kontakta flera olika långivare för att höra om deras erbjudande till er.

Glöm inte heller att titta på och jämföra olika kostnader såsom uppläggnings- och aviavgifter! Dessa kostnader blir i långt perspektiv relativt höga men är också onödiga om du jämför med en likvärdig långivare som inte har dessa extra kostnader.

Grundläggande krav för att få låna pengar

Som alltid med lån finns det olika krav som företaget behöver uppfylla för att kunna få låna pengar. Dessa kan till exempel vara:

  • Personen som ansöker måste ha en ledande befattning i företaget till exempel VD.
  • Företaget måste vara en godkänd bolagsform, till exempel ett aktiebolag eller en enskild firma.
  • Vissa underlag krävs att man lämnar in till långivaren för en bedömning gällande företagets ekonomi såsom bokslut och balansräkning.

Man kan också ansöka om små företagslån med eller utan säkerhet. Det innebär att en maskin eller en fastighet kan ses som en säkerhet gentemot långivaren. Det kan vara enklare att få ett lån med säkerhet än utan. Man får generellt också lägre ränta om man har en säkerhet för lånet än om man inte har en sådan.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *