Stabil ekonomi

Så säljer du guld i Malmö

Att sälja guld, till exempel i form av smycken som inte kommer till användning, kan ge fint tillskott i kassan. Ett gram i 18 karat ger i runda slängar ca 370 kronor, vilket kan bli en del för den som har ett par gram. Nedan följer några tips för dig som vill sälja guld i Malmö – var det kan säljas samt några saker som kan vara bra att tänka på.

Sälj guld i Malmö hos en lokal butik

En väg att gå för den som vill sälja guld i Malmö är att göra det hos en lokal handlare. Fördelen med detta är att det går att få en snabb värdering – ofta direkt på plats. Känns budet bra går det att avsluta affären direkt utan mellanhänder, vilket kan kännas som en trygghet.

Guldhandlare på nätet

Även om det finns flera butiker som köper och säljer guld i Malmö så kanske inte det känns som det rätta valet. Då går det att vända sig till en ”E-butiker” på nätet och en fördel med det är att dom flesta av dessa har aktuella priser att se direkt på hemsidan.

Den som vill sälja guld via ett sådant företag brukar i regel kunna beställa ett speciellt kuvert från företaget. När kuvertet kommer ska det som förväntas säljas läggas i påsen och lämnas in hos närmaste postombud för att skickas tillbaka till företaget. Försändelsen är då försäkrad för att den som skickat den ska känna sig trygg och säker.

När kuvertet kommer åter till företaget värderas innehållet och avsändaren för att veta värdet. Först här tas beslutet om det ska säljas – det går alltså att få tillbaka allt om det av någon anledning inte skulle kännas bra.

Via auktionssajter

Ett annat alternativ är att sälja guld via auktionssajter på nätet. Det är enkelt att lägga upp en annons och det går dessutom att bestämma ett utropspris för att försäkra sig om att få det minsta tänkbara. För att slippa skicka är ett tips att endast erbjuda avhämtning i Malmö, om det nu känns som att det skulle kunna vara ett problem.

Några andra bra saker att tänka på vid försäljning på en auktionssajt är:

  • Sätt inte överpris
  • Erbjud en säker betalningsmetod
  • Skicka inte varan innan du fått betalt

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *